Over FO4R Mwanza Malawi

Het idee om de stichting op te zetten is ontstaan nadat Marike en haar vriend Eelko besloten hun ideaal, werken in ontwikkelingsgebieden, tot realiteit te maken in Malawi. Na het afronden van haar opleiding tot tropenarts waren de plannen snel gemaakt: via VSO (www.vso.nl) vertrokken zij, samen met Maryse en Harmen, 7 maart 2009 naar Mwanza, Malawi.

Als achterblijvers wilden we graag iets doen voor de mensen in Mwanza en zo werd de stichting opgezet. De achterban van Maryse en Harmen voegde zich bij het bestuur en zo zijn we nu uitgegroeid tot een stichting met goede contacten in Malawi. De vrijwilligers zorgen ervoor dat probleemsituaties bij de stichting onder de aandacht komen en samen met de partnerorganisaties waken zij erover dat de projecten goed verlopen.

Stichting FO4R Mwanza Malawi ondersteunt mensen in Mwanza, een regio in het zuidwesten van Malawi. Malawi is een van de armste landen van Afrika.
De stichting heeft 3 ondersteuningsgebieden: gezondheidszorg, onderwijs en voedselvoorziening (landbouw).

Marike (tropenarts), Eelko (bedrijfsadviseur landbouw), Maryse (adviseur gezondheidsmanagement) en Harmen (adviseur en trainer in educatie) werken vanuit VSO, een uitzendorganisatie gericht op ontwikkelingsgebieden, in Mwanza. Zij ontvangen hiervoor een vergoeding naar Malawiaanse maatstaf.