Gelukkig nieuwjaar!

januari 1st, 2019

Gelukkig nieuwjaar!Een zeer voorspoedig en gelukkig 2019 toegewenst aan alle trouwe donateurs en volgers van onze stichting FO4R Mwanza Malawi.

 

Fysiotherapie en revalidatie Zomba Central Hospital

december 21st, 2018

Stichting FO4R Mwanza Malawi start een nieuw project in het centrale verwijs ziekenhuis in Zomba. Het doel is de voorzieningen op de afdeling fysiotherapie en revalidatie te verbeteren.

Patiënten met spierziekten, die een beroerte hebben gehad of die moeten herstellen na een operatie hebben therapie nodig om te revalideren of pijn te verminderen. Het verbetert hun kwaliteit van leven én kans op overleven. De meeste mensen in Malawi zijn immers afhankelijk van de opbrengsten van het werken op hun landbouwgrond.

Op de afdeling fysiotherapie en revalidatie werken gemotiveerde fysiotherapeuten die nog meer zouden kunnen betekenen voor de patiënten. Hiervoor is een verbeterende omgeving, inclusief spierstimulator, therapeutische echo en andere voorzieningen nodig. De fysiotherapeuten hebben direct contact met één van de bestuursleden van Stichting FO4R Mwanza Malawi, zij is woonachtig in Zomba.

Wilt u helpen? Elke donatie is welkom, hartelijk dank!

 

Update vervanging toiletten ziekenhuis

februari 5th, 2018

Het project is nagenoeg afgerond.

Op de heren-, vrouwen- en kinderafdeling zijn nieuwe toiletten voor de patiënten geplaatst. Verder zijn op zowel deze afdelingen als op de kraamafdeling kranen, wasbakken en douchekoppen vervangen. Het hurktoilet is gefikst en alle faciliteiten zijn in gebruik genomen. Wat betreft schoonmaak en onderhoud dient er nog e.e.a. te worden gedaan en afgesproken, maar daar zal vanaf nu veel aandacht aan worden besteed om toekomstige problemen te voorkomen.

Dusver een mooi resultaat!