Schoolblok Kawale Basisschool

Written by FO4R on juli 20th, 2014
Mphande (afgerond project) vs Kawale (noodlokalen)

Mphande (afgerond project) vs Kawale (noodlokalen)

Een schoolblok met twee klaslokalen bij Kawale basisschool. Deze school heeft, net als vele andere scholen in Malawi, te weinig klaslokalen waardoor grote groepen leerlingen buiten les krijgen. De hitte en omgevingsgeluiden zorgen ervoor dat kinderen zich niet kunnen concentreren. Stof en zand zorgen voor een ongezonde situatie en in het regenseizoen is buiten zitten echt niet mogelijk.

Stichting FO4R Mwanza Malawi heeft van diverse fondsen geld gedoneerd gekregen om de bouw van het schoolblok te realiseren. Toch hebben we momenteel nog niet voldoende geld bijeen: 2000 euro is nog nodig om het totale benodigde bedrag van 9000 euro te bereiken.

Kawale stenenToch zijn we al begonnen met bouwen. Kawale school heeft 250 leerlingen en enthousiaste leerkrachten en ouders. De vakantietijd, die afgelopen vrijdag begonnen is, is een goede tijd om te bouwen. Een lokale bouwer is begonnen met de werkzaamheden. De dorpelingen hebben letterlijk en figuurlijk een steentje bijgedragen door – onder leiding van het dorpshoofd – alle stenen te bakken voor de school. Ook rivierzand en water worden geleverd door de community. Het project wordt begeleid door Maryse die regelmatig in Malawi is, samen met twee lokale supervisors namens onze Stichting en het District Education Office.